De herfst is begonnen. De dagen worden korter, het tempo zakt, je wil 's ochtends wat langer blijven liggen en de geur van versgemalen koffie ruikt doet je toch besluiten om op te staan!
Het seizoen om thuis, te proeven wat geoogst is, Ʃn om te ontdekken hoe smaken elkaar kunnen versterken. Een top-duo passend bij dit seizoen, koffie mƩt een bijpassend herfstgerechtje!
Herst koffie in de spotlight: Hopong uit Myanmar
Een koffie waar we enorm trots op zijn. Deze bijzondere single origin uit Hopong, Myanmar, verrast met een dikke bananenzoetheid, zachte tonen van meloen, romige nougat en een vleug bakkerschocolade. Afgewerkt met een subtiele aardse ondertoon die ām perfect in balans houdt. Zacht, gelaagd en elegant een echte herfstfavoriet.
We doken de keuken in en maakten een simpel herfstontbijt dat iedereen kan maken:
šš Geroosterde peer & banaan met noten, kaneel, honing en Griekse yoghurtĀ
IngrediĆ«nten (voor 2ā3 personen):Ā Ā
- 2 rijpe perenĀ Ā
- 2 bananenĀ Ā
- 2 el honingĀ
- 1 tl kaneelĀ Ā
- handje walnotenĀ (grof gehakt)Ā Ā
- klein klontje boter of scheutje olijfolieĀ Ā
- twee flinke lepels Griekse yoghurt
Bereiding:Ā
1. Verwarm de oven op 180°C.Ā Ā
2. Snijd de peren in kwarten, bananen in dikke plakken.Ā Ā
3. Leg alles in een ovenschaal, besprenkel met honing, kaneel en een beetje boter of olie.Ā Ā
4. Strooi er noten overheen.Ā Ā
5. Rooster 15ā20 minuten tot alles goudbruin en zacht is.Ā Ā
6. Serveer nog een beetje lauwwarm in laagjes met nootjes er bovenop
Warme herfstsmaken in ƩƩn schaal, ideaal met daarbij een TAS Hopong!